Biden utökar ledningen mot Trump i opinionsmätning

Demokraternas presidentkandidat Joe Biden drygar ut ledningen mot sittande president Donald Trump i senaste opinionsmätningen från ABC News/Washington Post.
Joe Biden
Joe Biden. Foto: Patrick Semansky
Biden erhåller 53 procent av rösterna mot 43 procent för Trump.

När samma mätning gjordes den 25 mars var avståndet betydligt mindre. Då ledde Biden med två procentenheter med 49 procent mot Trumps 47 procent.

Sedan dess har förtroendet för Trump bland amerikanska allmänheten sjunkit. Antalet som tycker att han gör ett dåligt jobb har hoppat upp till 53 procent från 46 procent i mars-mätningen. Samtidigt har andelen som uppskattar hans jobb fallit från 48 till 46 procent. Därmed anser alltså majoriteten av amerikanerna nu, till skillnad från i mars, att Trump gör ett dåligt jobb snarare än ett bra som president.

Det lägre förtroendet för Trump tros bero på hanteringen av coronapandemin. Synen på Trump omfattas inte av George Floyd-dådet från polisens sida då mätningen gjordes innan protesterna drog igång.

Amerikanska presidentvalet avgörs den 3 november.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG