Bidens chefsval för SEC ska bland annat undersöka Gamestop-handeln

Bidens chefsval för tillsynsmyndigheten SEC, Gary Gensler, ska bland annat undersöka Gamestop-handeln, "gamification" av aktiehandel och mångfalden i styrelser. Det uppgav han inför en senatskommitté under gårdagen, rapporterar CNBC.
Gary Gensler: Foto: Evan Vucci/TT
Bland annat senatorn Elizabeth Warren var närvarande och frågade ut den tidigare Goldman Sachs-partnern om sina tankar kring nätmäklaren Robinhood. Den tilltänkta SEC-chefen lovade att analysera uppkomsten av ”gamification” av aktiehandel och ingripa vid behov.

Gensler, som i egenskap av professor har undervisat om digitala valutor, fick även frågor om regleringen av kryptovalutor. Han ser det som SEC:s uppgift att säkerställa att det finns investerarskydd för de kontrakt som faller under SEC:s mandat. Om det istället betraktas som en råvara är det istället en fråga för Commodity Futures Trading Commission.

Den tidigare Goldman Sachs-chefen ser även positivt på klimatrelaterad riskinformation för investerare samt mångfald i styrelser, utan att besvara frågan från republikanskt håll om huruvida styrelser måste uppfylla en viss kvot avseende exempelvis kön.