Bioarctic stiger tydligt efter Goldman Sachs köpråd

Investmentbanken Goldman Sachs inleder bevakning av forskningsbolaget Bioarctic med rekommendationen köp. Riktkursen sätts till 354 kronor, vilket innebär en uppsida på 51 procent från fredagens stängningskurs, skriver Bloomberg News.
Bioarctic stiger tydligt efter Goldman Sachs köpråd - Bioarctic
Foto: Bioarctic

Bioarctic har varit en viktig, men underskattad, bidragande faktor till framstegen inom Alzheimers-behandling, enligt Goldman Sachs.

Bankens analytiker Rajan Sharma uppger att Bioarctic ”står mycket starkt positionerade inom bioteknik” efter godkännandet av Leqembi, samtidigt som läkemedlet mot Parkinsons sjukdom också gör framsteg.

Goldman Sachs anser att Bioartic har en tydlig väg till lönsamhet och potential för betydande uppsida i samband med att investerare får en förståelse om Leqembis kommersiella potential.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets