Bioartics grundare säljer aktier för 833 miljoner

Forskningsbolaget Bioarctics grundare och storägare Lars Lannfelt och Pär Gellerfors har båda sålt 1,75 miljoner aktier vardera i bolaget, enligt ett pressmeddelande.
Bioarctic

Aktierna såldes för 238 kronor styck. Priset fastställdes genom en accelererad bookbuilding-process och motsvarar en rabatt på cirka 9,5 procent mot tisdagens stängningskurs. Hela affären var värd cirka 833 miljoner kronor.

Duons avyttring motsvarar 4 procent av aktiekapitalet och 1,2 procent av rösterna i Bioarctic.

Efteråt äger Lannfelt 8,63 miljoner A-aktier och 20,88 miljoner B-aktier, motsvarande 33,5 procent av kapitalet och rösterna i Bioarctic.

Gellerfors sitter kvar med 5,75 miljoner A-aktier och 13,34 miljoner B-aktier, motsvarande 21,7 procent av kapitalet och 32,6 procent av rösterna i Bioarctic.

”Vi har varit majoritetsägare i Bioarctic sedan företaget grundades och förblir fullt engagerade som betydande ägare även efter denna transaktion. Efter de banbrytande data som Bioarctic och dess partner presenterade i september och som ger hopp till patienter som lider av Alzheimers sjukdom, har vi beslutat att avyttra en liten del av vårt ägande i bolaget för att bidra till en ökad free float i Bioarctic-aktien och samtidigt diversifiera en del av vår personliga finansiella exponering”, säger Lannfelt och Gellerfors i en gemensam kommentar.

Carnegie hanterade försäljningen av Bioarctic-aktierna.

Bioarctic har stigit 120 procent på börsen i år.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.