Bioinvent blir utvald partner – får investering på 3 miljoner dollar

Läkemedelsbolaget Bioinvent har valts som partner i LLS TAP (Leukemia & Lymphoma Society's Therapy Acceleration Program) och får en strategisk investering på tre miljoner dollar. Det framgår av ett pressmeddelande.
Bioinvents VD Martin Welschof.
Bioinvents VD Martin Welschof. Foto: Bioinvent

Investeringen syftar enligt Bioinvent till att stödja arbetet med att utveckla anti-FcyRIIB-antikroppen BI-1206 för behandling av non-Hodgkins lymfom (NHL), och anti-TNFR2-antikroppen BI-1808 för kutant T-cellslymfom (CTCL).

”Vi ser fram emot ett nära samarbete med LLS. Deras omfattande och unika nätverk av patienter och Key Opinion Leaders i USA kommer bidra till att ytterligare utöka våra kliniska program för BI-1206 och BI-1808 inom blodcancer”, säger Martin Welschof, vd för BioInvent.

Investeringen görs i utbyte mot nyemitterade aktier i Bioinvent. Det rör sig om totalt 836 478 nya aktier vilka emitteras till teckningskursen 37,40 kronor per aktie, vilket är aktiens senaste stängningskurs på tisdagen.

Utspädningen från emissionen är cirka 1,27 procent av aktierna i Bioinvent.

LLS TAP är ett filantropi-initiativ med målet att bota leukemi, lymfom, Hodgkins sjukdom och myelom.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets