Pareto packar om i portföljen: Kindred åker ut – Betsson in

Pareto Securities månadsportfölj sjönk 2,1% i september, att jämföra med OMXSGI, som föll 7,3%. Nu byts tre av bolagen ut till några man tror kommer överraska positivt.
Pareto packar om i portföljen: Kindred åker ut – Betsson in - Pavas Mehra Betsson Storytel
Pavas Mehra, aktiemäklare på Pareto Securities.

”September var en hemsk månad för aktier, S&P500 föll 9,3% och stängde sin sämsta månad sedan mars 2020”, skriver Pareto Securities i sin månadsrapport.

Handelsbanken (+4,6%), Lundin Mining (+2,6%), Bioinvent (+2,3%) och Munters (+1,6%) kom med positiva bidrag till utvecklingen i månadsportföljen, medan IPC och Africa Energy toppade den andra vågskålen.

”Sentimentet ser överväldigande svagt ut in i rapportperioden för Q3. Det är dock osannolikt att vi ser sådana branta nedgångar som i september. Osäkerheten är dock extraordinärt hög när det gäller makro, geo- och penningpolitiska händelser”, menar banken.

För oktober tar Pareto in tre bolag som man tror har potential att överraska under rapportperioden: Betsson, Storytel och Telia.

POSITIVA TILL iGAMING

”Vi är fortsatt positiva till iGaming-sektorn men timingen i Betsson är bättre och vi tror att de har hög potential att slå estimaten. Ur vår synpunkt är de allt för konservativa, framförallt när det gäller marginalerna”, säger Pavas Mehra, aktiemäklare på Pareto Securities.

”Storytel har presterat dåligt i år men vi tror att det på senare tid berott på oro kring finansieringen. Vi tror att en stark Q3-rapport kan minska oron framgent. Telia föll i september, vilket vi tror är relaterat till de höga energipriserna. Om det stämmer så är nedgången överdriven”, menar Mehra.

Ut åker Africa Energy, Kindred och IPC:

”Beträffande AEC samt IPC så tycker vi att det ser mer attraktivt ut med andra sektorer än olja på kort sikt, därav åker båda ur portföljen”, säger Pavas Mehra.

Kvar sedan tidigare finns ABB, Bioinvent, Handelsbanken, Lundin Mining, Munters, Securitas och Vicore Phama.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco