Biontechs rapport slår förväntningarna kraftigt

Tyska läkemedelsbolaget Biontech redovisar betydligt högre omsättning och resultat än analytikerna väntat i det andra kvartalet.
Biontechs rapport slår förväntningarna kraftigt - biontech-900
Foto: Michael Probst/TT
Omsättningen rusade till 5 308,5 miljoner euro (41,7). Utfallet kan jämföras med Bloomberg analytikerkonsensus som låg på 3 500.

Rörelseresultatet blev 4 198,4 miljoner euro (-80,9), väntat rörelseresultat var 2 950. Rörelsemarginalen var 79,1 procent.Resultatet efter skatt blev 2 787,2 miljoner euro (-88,3).

Resultat per aktie hamnade på 11,42 euro (-0,38).

Biontechs vd Ugur Sahin uppger att bolagets vaccin som utvecklats tillsammans med Pfizer nu levererats i över 1 miljard doser världen runt. Framöver ska Biontech fokusera allt mer på vaccinleveranser till låg- och medelinkomstländer, samt på att fortsatt utveckla sin pipeline inom onkologi.

Biontech räknar med att intäkterna från covid-vaccinet baserat på nuvarande kontrakt kommer att uppgå till cirka 15,9 miljarder euro i år. Det är en höjning från guidningen i maj som var 12,4 miljarder euro.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.