Pfizer och Biontech tecknar nytt vaccinsamarbete kring bältros

Amerikanska läkemedelsjätten Pfizer och tyska Biontech har tecknat ett nytt vaccinsamarbete med syftet att snabba på utvecklingen av ett förbättrat vaccin mot bältros.
Pfizer och Biontech tecknar nytt vaccinsamarbete kring bältros - pfizer-700_binary_6845184.jpg

Produktkandidaten kommer baseras på Biontechs mRNA-teknologi och Pfizers antigenteknologi. Kliniska tester beräknas påbörjas under andra halvåret 2022.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Biontech kommer erhålla 225 miljoner dollar i upfront-betalning, varav kontant betalning på 75 miljoner och aktier med 150 miljoner dollar. Avtalet innehåller också villkor kring framtida milstolpebetalningar och andelar av framtida produktförsäljning. Pfizer kommer få en upfront-betalning på 25 miljoner dollar för användningen av deras teknologi.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets