Blackrock föredrar amerikanska och japanska aktier framför europeiska

Fondjätten Blackrock skriver i sin veckovisa marknadskommentar att man föredrar amerikanska och japanska aktier framför europeiska på grund av rådande energikris i Europa. Samtidigt har man en fortsatt undervikt mot obligationer på grund av rådande inflationsläge.
Blackrock föredrar amerikanska och japanska aktier framför europeiska - Earns BlackRock
Foto: AP Photo/Mark Lennihan/TT
Obligationsräntor steg ytterligare under förra veckan och den amerikanska 10-åringen steg närmare sin högsta nivå på tre år. I Europa såg man tecken på en försvagad ekonomisk aktivitet.

Under veckan fokuserar fondjätten på amerikansk inflations- och arbetsstatistik vilket kan komma att guida Fed kring kommande räntehöjningar. Blackrock tror att Fed kommer följa sin hökaktiga plan gällande räntehöjningar under året för att sedan pausa höjningarna.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco