Blackrock gör en ESG-relaterad investering

Fondjätten Blackrock gör en ESG-relaterad investering i Clarity AI, som ska stärka deras egna plattform Aladdin med hållbarhetsverktyg. Det framgår av ett pressmeddelande.
Blackrock
Det rör sig om en minoritetsinvestering, till en okänd köpeskilling. Man kommer ansluta sig till befintliga investerare som Deutsche Börse, Kibo Ventures och Mundi Ventures.

Clarity AI använder big data och maskininlärning för att skapa hållbarhetsrelaterade insikter. Deras verktyg analyserar över 30 000 bolag i nästan 200 länder.

Det sker mot bakgrund av förväntningar om att investerarna kommer allokera allt mer till ESG-strategier under de kommande åren. En undersökning från Blackrock som släpptes nyligen såg framför sig en fördubbling till 2025.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.