Blackrock tror på fortsatt åtstramande centralbanker

Fondjätten Blackrock skriver i sin veckovisa marknadskommentar att en ihållande inflation leder till att centralbankerna fortsätter strama åt.
Blackrock tror på fortsatt åtstramande centralbanker - Earns BlackRock
Foto: AP Photo/Mark Lennihan/TT

Blackrock föredrar att exponera sig mot statsskuld i tillväxtekonomier i takt med att åtstramningarna lättar, man föredrar även kortfristiga obligationer.

Kortfristiga obligationsräntor på utvecklade marknader steg efter att centralbankerna signalerat för ytterligare räntehöjningar framöver. Fondjätten menar att man tror på förhöjda räntor under längre tid.

Under veckan håller man koll på inköpschefsindex för att se hur mycket räntehöjningarna kylt aktiviteten. Blackrock menar att man redan ser tecken på en mild recession i USA och i eurozonen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets