Boeing ned på stilla Wall Street

Boeing och Caterpillar sjönk efter rapporter på en svag fallande börs.

 De ledande börserna i New York handlades runt oförändrade nivåer i onsdagens öppning. Rapportfloden fortsatte med bland annat verkstadsjättarna Boeing och Caterpillar, som båda sjönk.

Vid 16.15-tiden var Dow Jones storbolagsindex ned 0,3 procent till 27.278. Det bredare indexet S&P 500 var oförändrat vid 3.006, medan tekniktunga Nasdaq Composite var upp 0,1 procent till 8.257.

På handelsfronten har kinesiska regeringen gett sitt godkännande för fem företag att köpa upp till tre miljoner ton amerikanska sojabönor utan importtullar som en goodwill-gest.

Flygplanstillverkaren Boeing redovisade en förlust på 5:82 dollar per aktie för det andra kvartalet. Förväntat var ett positivt resultat på 1:98 dollar per aktie, enligt Bloombergs snittprognos. Aktien tappade 0,9 procent.

Caterpillar, som bland annat tillverkar anläggningsmaskiner och motorer, redovisade intäkter som var i linje med förhandstipsen. Bolaget uppgav vidare att den justerade vinsten per aktie för 2019 väntas hamna i den lägre delen av prognosintervallet. Aktien var ned 4,5 procent.

Telejätten AT&T upprepade sin prognos för investeringarna (capex) för 2019 men höjde samtidigt prognosen för kassaflödet. Aktien steg 2,5 procent.

Logistikbolaget UPS gick uppåt med drygt 8 procent efter sin rapport. Det justerade resultat per aktie kom in bättre än väntat, samtidigt som helårsprognosen upprepades.

Elektronikföretaget Texas Instruments redovisade efter tisdagens stängning ett resultat per aktie och intäkter för det andra kvartalet 2019 som översteg förväntningarna. Aktien steg drygt 7 procent.

Ännu bättre gick Snap, bolaget bakom Snapchat. Aktien steg 14 procent efter rapporten för det andra kvartalet som offentliggjordes efter tisdagens stängning.

Amazon, Alphabet och Facebook samtligt runt 1 procent sedan uppgifter i Wall Street Journal gjort gällande att USA:s justitiedepartement inleder en utredning angående om bolagen ägnar sig åt olagliga konkurrensbegränsningar.

Räntan på den amerikanska tioåringen sjönk 4 punkter till 2,05 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.