Boeing: Skräp i bränsletankarna på flera 737 Max

Flygplanstillverkaren Boeing uppger att bolaget funnit skräp som kontaminerat bränsletankarna på "flera" plan av modellen 737 Max som byggts under det gångna året. Det rapporterar Sky.

Fynden av skräp i bränsletankarna beskrivs av den ansvariga för Boeings 737-program som “totalt oacceptabelt”. Skräpet, till exempel rester av tygtrasor och metallflisor, antas ha blivit kvar i bränsletankarna i samband med produktionsprocessen.

Modellen 737 Max har haft globalt flygförbud sedan i mars förra året, sedan det på kort tid varit inblandat i två uppmärksammade krascher där totalt 346 människor omkommit. Boeing har trots flygstoppet fortsatt att tillverka modellen, med en hastighet av 42 flygplan i månaden, i hopp om att 737 Max ska få klartecken att flyga igen i sommar.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här