Boliden sänker utdelningen

Gruv- och smältverksbolaget Bolidens resultat före skatt blev 1.667 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2019.

Analytikerna hade räknat med ett resultat före skatt på i genomsnitt 1.856 miljoner kronor, enligt Infronts sammanställning av femton analytikers prognoser inför rapporten.

Rörelseresultatet exklusive omvärdering av processlager hamnade på 1.721 miljoner kronor. Marknaden förväntningar låg här på 1.952 miljoner.

Omvärderingen av processlager uppgick till 23 miljoner kronor. Analytikerna hade i snitt förväntat sig en effekt på -27,6 miljoner kronor.

Försäljningen uppgick till 12.972 miljoner kronor för perioden. Här låg snittprognosen på 13.657 miljoner kronor.

Styrelsen föreslår en utdelning om 7:00 kronor per aktie (8:75). Väntat var en ordinarie utdelning om 7:19 kronor och en extrautdelning om i snitt 3:81 kronor per aktie.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.