Bolidens förre VD Lennart Evrell föreslås som nyval till styrelsen i SSAB

Aktieägarna i stålbolaget SSAB kallas till årsstämma onsdagen den 14 april. Stämman genomförs genom poströstning utan fysiskt deltagande.
Bolidens förre VD Lennart Evrell föreslås som nyval till styrelsen i SSAB - lennart-evrell-900
Lennart Evrell. Foto: Jonas Ekströmer / TT
Styrelsen föreslår att ingen utdelning ska lämnas för räkenskapsåret 2020.

Valberedningen föreslår omval av styrelseledamöterna Bo Annvik, Petra Einarsson, Marie Grönborg, Bengt Kjell, Pasi Laine, Martin Lindqvist och Annareetta Lumme-Timonen samt nyval av Lennart Evrell som styrelseledamot. Marika Fredriksson har avböjt omval. Omval föreslås av Bengt Kjell som styrelseordförande.

Lennart Evrells senaste operativa uppdrag var som VD och koncernchef för Boliden, Sapa och Munters. Han är styrelseledamot i SCA, Epiroc och ICA, samt är ledamot i Svenskt Näringslivs verksamhetsstyrelse och styrelsen för Industriarbetsgivarna.

Styrelsen vill ha bemyndigande från stämman att besluta om nyemission av aktier motsvarande en ökning av antalet aktier med högst tio%.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets