Bonava: Har inte märkt av amorteringskravet

Bostadsbyggbolaget Bonava har inte märkt av det nyligen införa amorteringskravet i sina siffror. Det uppgav vd:n Joachim Hallengren i en intervju med SIX News i samband med att bolaget i dag noterades på Stockholmsbörsen.

”Amorteringskravet fanns redan och vi ser ingen skillnad i vår försäljning. Bankerna har nog redan diskonterat detta i sitt sätt att betrakta finansieringen och jag tror kunderna gjort det också”, sade Hallengren som för övrigt verkade positiv till amorteringskravet som sådant.

”Jag tycker att amorteringskravet var en bra sak för att det rådde total enighet bland politikerna och det är vad som behövs. När politiker kommer samman och fattar beslut som ska gälla under en lång tid så vet både marknaden och konsumenterna vilka spelregler som gäller”, sade Hallengren till SIX.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco