Boozt-chefer har sålt 228 000 aktier

Medlemmar av e-handelsbolaget Boozts ledningsgrupp har sålt totalt 228 000 aktier, enligt bolaget.
Boozt-chefer har sålt 228 000 aktier - boozt

Till största del har affärerna skett för att täcka omkostnader för incitamentsprogram samt för att bibehålla en rimlig exponering, skriver Boozt i ett pressmeddelande.

Efter transaktionerna har ledningsgruppen, inklusive familjemedlemmar och närstående bolag, ett totalt innehav om cirka 1,72 miljoner aktier. Det motsvarar 2,5% av totala aktiekapitalet i Boozt.

Enligt Finansinspektionens insynsregister har Jesper Bröndum, medgrundare och Group CTO, sålt 100 000 aktier för cirka 12,7 miljoner kronor. Medgrundare och VD Hermann Haraldsson har sålt 50 000 aktier för 6,3 miljoner kronor. Utöver det har Mads Bruun Famme och Peter Jörgensen sålt 30 000 aktier och Sandra Sahlertz har sålt 18 000 aktier.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.