Boozt höjer helårsprognosen

E-handelsbolaget Boozt utveckling under det första kvartalet har varit bättre än bolaget har räknat med och bolaget höjer därför helårsprognosen.
Boozt
Foto: Boozt
Under det första kvartalet väntas en nettoomsättningstillväxt om 47-49% med en justerad rörelsemarginal runt 6%. Utvecklingen överträffade förväntningarna som en följd av tilltagande stark tillväxt för både Boozt och Booztlet genom hela kvartalet. Förbättringen i rörelseresultatet var drivet av en förbättrad bruttomarginal och en lägre andel operativa kostnader, uppger bolaget i ett pressmeddelande.

Prognosen för årets nettoomsättningstillväxt höjs till 25-30%, från 20-25%, och prognosen för den justerade rörelsemarginalen höjs till över 5,5%, från över 5%.

Boozt har även fått en bra start på april.

”Vårt momentum från 2020 har följt med in på det nya året och vi kan se att många av de nya kunder vi fick förra året fortsätter handla med hög frekvens, samtidigt som våra befintliga kunder fortsätt vara lojala. Vi är mycket nöjda att kunna rapportera ett starkt första kvartal och att vi ser en fortsatt positiv utveckling under första halvan av april som var den månad då vi hade allra högst tillväxt ifjol”, säger VD Hermann Haraldsson.

Bolaget planerar att publicera delårsrapporten den 7 maj.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.