Boozt lanserar betalningslösning från TF Banks Avarda

E-handelsbolaget Boozt ska implementera en betalningslösning från TF Banks e-handelssatsning Avarda, enligt ett pressmeddelande. Sedan i höstas har en pilot genomförts för Booztlet under namnet Booztpay och Boozt går nu vidare med betalningslösningen för hela sin e-handelsmiljö inklusive Boozt.com.
TF Banks VD Mattias Carlsson.
”Att en så pass stor aktör som Boozt väljer vår lösning är en viktig kommersiell framgång för Avarda och visar att det går att bryta de största betalningsleverantörernas dominans på den nordiska marknaden”, konstaterar TF Banks VD Mattias Carlsson.

Han säger vidare att deras segment Ecommerce Solutions hade mycket god tillväxt under 2020 och Avarda Checkout ökade transaktionsvolymerna med över 200 procent.

”Vi bedömer förutsättningarna att fortsätta expansionen framåt som goda”.

Avardas affärsområdeschef Mikael Johansson säger till Finwire att några märkbara skillnader för kunderna är bland annat att de tillsammans med Boozt stärkt kundresan från start till mål med tydliga fakturor och att kunderna får 30 dagars betalningsperiod istället för 14-dagar som kommit att bli branschstandard och som ofta leder till flödesproblematik.

”Idag är det många av paketen som skickas som leder till returer och det är ofta så att kunder tvingas ta kontakt med betalningsföretagen för att slippa betala en returnerad vara. 14 dagars betalning är branschstandard och vi bedömer att med 30 dagars betalningsperiod kommer flöden inklusive returer att fungera mycket bättre och därigenom leda till en förbättrad kundupplevelse”, säger Mikael Johansson till Finwire i en kommentar.

Lösningen kommer finnas i Boozts nordiska plattformar från start.

”Vi går live i Sverige, Norge, Finland och Danmark och ersätter den existerande buy now pay later-lösningen som Boozt har idag med Klarna”, avslutar Johansson.