Boozt vill noteras även på Köpenhamnsbörsen

E-handelsbolaget Boozt avser att göra en börsnotering i Köpenhamn. Syftet är att bredda aktieägarbasen och öka kännedom om bolaget bland kunder och leverantörer, uppges det i ett pressmeddelande.
Foto: Boozt
Bolaget tänker erbjuda upp till 5,74 miljoner nya stamaktier, vilket motsvarar cirka tio procent av befintliga antalet stamaktier. Erbjudandet rikas till allmänheten i Danmark och institutionella investerare i Danmark och i vissa andra jurisdiktioner.

Om noteringen blir av förväntas denna ske före utgången av det fjärde kvartalet i år. Detta förutsätter Köpenhamnsbörsens godkännande och uppfyllandet av andra sedvanliga noteringskrav samt gynnsamma marknadsförhållanden.

Boozt är börsnoterat på Stockholmsbörsen sedan maj 2017.

”Vi betraktar oss själva som ett Öresundbolag, vilket gör att vi känner att det är naturligt att vara noterade både i Sverige och i Danmark. Denna kapitalanskaffning kommer stärka vår ställning på marknaden samt positionera oss för attraktiva möjligheter framöver”, säger Hermann Haraldsson, medgrundare och VD för Boozt.

I pressmeddelandet uppges det att bolaget har ”identifierat flertalet attraktiva förvärvsmöjligheter” och vill förbättra beredskapen för finansiering av sådana förvärv, både i syfte att stärka egna erbjudandet men också accelerera tillväxten.    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här