Boris Johnsons ledning minskar – pundet tappar

Boris Johnsons ledning har minskat i den opinionsmätning från Yougov som publicerades på tisdagen, enligt Bloomberg News.

Det är den sista mätningen inför parlamentsvalet på torsdagen.

Enligt mätningen, en MPR-mätning som är mer omfattande metod än andra och som var framgångsrik inför valet 2017, skulle de konservativa, Tories, vinna 339 mandat av 650 i parlamentet, medan Labour skulle få 231, de skotska nationalisterna SNP få 41 och Liberaldemokraterna få 15 mandat.

När mindre partier räknas med skulle det ge Tories ett övertag på 28 mandat, vilket är klart mindre än de 68 som motsvarande mätning för två veckor sedan pekade mot.

“Marginalerna är mycket små och mindre svängningar bland få platser kanske från taktiskt röstande och en fortsättning på Labours uppåttrend innebär att vi inte helt kan borträkna ett nytt dödläge i parlamentet”, sade Chris Curtis, chef för politisk analys på Yougov.

Han tillade att som läget är nu finns det 85 platser som har en felmarginal på mindre än 5 procent.

Pundet har tappat efter att mätningen publicerats.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här