Börsbolags-vd åtalas för våld mot tjänsteman

Klöverns vd Rutger Arnhult har enligt Dagens Nyheter åtalats för våldsamt motstånd och våld mot tjänsteman. Enligt åklagaren har han sparkat och slagit en kvinnlig ordningsvakt på nattklubben Pure i Stockholm.

Det rapporterar DN på torsdagen.

Rutger Arnhult nekar till brott och anser att han själv blivit utsatt för brott – av vakterna. Händelsen ska ha inträffat den 20 januari och enligt DN verkar det som Arnhult har hamnat i bråk med flera i personalen.

“Exakt vad som inträffat framgår inte av stämningsansökan, men han åtalas för våldsamt motstånd och våld mot tjänsteman i samband med att han skulle avvisas från nattklubben”, skriver tidningen.

Straffet för våldsamt motstånd är böter eller fängelse i högst sex månader. Våld mot tjänsteman är allvarligare och kan ge upp till fyra års fängelse.

 

 

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här