Börsens insiders hann ut före coronakraschen

Det gjordes försäljningar från insynspersoner för över en halv miljard kronor förra veckan innan coronaviruset sänkte Stockholmsbörsen, skriver Dagens industri.

Försäljningarna var storleksmässigt de största för en vecka de senaste tre månaderna.

Några av de som slapp dras med i nedgången var Invisios storägare Lage Jonason som sålde aktier för 127 miljoner kronor. De är tio procent mindre värda idag. Ett annat exempel är storägare Håkan Roos och ordförande Johan Sjös försäljningar i Addlife för 68 miljoner kronor. Affärerna gjordes till ett pris cirka sju procent högre än på torsdagen.

Värt att ha i åtanke är att insynspersoner är begränsade när de får handla med aktier. De är förhindrade att köpa en månad innan rapporterna. Nästa rapportsäsong drar igång i april, alltså om drygt en månad.

Två aktörer som gått mot strömmen under en längre tid är Stefan Persson och Fredrik Lundberg som shoppat mer i H&M och Industrivärden via Lundbergsföretagen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco