Börsplus: Avstå från att teckna cannabisbolaget

Det finns förutsättningar för att Spotlight-kandidaten Odi Pharma, verksamma inom medicinska cannabisprodukter, ska bli en kortsiktigt bra notering, till stor del tack vare den hypefaktor som ändå finns kvar kring cannabissektorn, bedömer analystjänsten Börsplus som dock avstår från att teckna aktien.

“I grund och botten är vi tveksamma till att en affärsplan, ihop med ett leverantörsavtal och ett grossistavtal ska värderas till långt över 100 miljoner kronor. För mer än så består inte Odi av här och nu. Vi tycker inte heller att grundarnas begränsade erfarenheter av eget företagsbyggande inspirerar”, skriver Börsplus.

“Därmed inte sagt att framgång är omöjlig. Den marknad Odi ger sig in drar till sig mycket investeringar och det är ju lovande”, resonerar analystjänsten som även noterar att ledningens höga ägarandelar bör inspirera till ansträngning.

Beroendet av en leverantör är dock en stor riskfaktor, vilket danska Stenocares öde visar, pekar Börsplus på.

Odi Pharma riktar inledningsvis in sig på den polska marknaden. Även om Odi Pharmas leverantör Aphria har rykte som kvalitetsleverantör finns också en tydlig risk att de etablerar direktförsäljning i Polen om den marknaden blir stor, anser analystjänsten.

Teckningstiden i Odi Pharmas nyemission inleddes den 16 december och avslutas den 30 december. Teckningskursen är 9:20 kronor per aktie, vilket värderar bolaget till 115 miljoner kronor före kapitaltillskottet på 25 miljoner kronor.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här