Börsplus: Ett förlorat år för Global Gaming

2019 känns som ett förlorat år för Global Gaming och med tanke på rådande marknadssituation så finns det ingen anledning till att köpa aktien. Det skriver SvD Börsplus i en analys. 

Bettingbolaget meddelade på måndagen att det ser ut att bli en förlust i första kvartalet 2019 och att utdelningen på 3 kronor per aktie slopas, vilket har fått aktien att rasa nära 43 procent i skrivande stund. 

Analystjänsten tror att bolaget som helhet skulle må bra av att ingå i en större koncern då stordriftsfördelar sannolikt kommer bli att en nyckelfaktor framöver. Uppköpsscenariot listas som ett tänkbart skäl till att äga aktien, samtidigt som Börsplus frågar sig hur sannolikt det egentligen är. 

“Tror man på fortsatt fallande intäkter kan aktien säkerligen komma ned ännu mer. Äger man inte aktien gör man nog klokast i att avvakta”, konkluderar analystjänsten.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.