Börsplus: Här finns fortsatt köpläge

Börsplus går igenom tidigare analyser och uppdaterar med avseende på coronakrisen.

Börsplus reviderar alla viktiga estimat och omprövar tidigare slutsats om aktien. Börsens preferens- och D-aktier har inte skonats i nedgången trots att de lockat med en fast och säker utdelning. 

Akelius D-aktie

Allt som allt motiverar inte ökad bolagsrisk en rabatt på Akelius D jämfört med liknande papper. Den som är intresserad av D-aktier och kan svälja näsan i att investera i en för svenskar allt dyrare euro kan överväga att köpa Akelius D.

Börsplus tror att utdelningarna tickar in, och för 2020 är förslaget till stämman att betala 0,10 helt enligt plan. Ovanpå det finns runt 10 procents kurspotential om aktien ska gå från en rabatt till en premie mot den börsnoterade sektorn. Det vore inte orimligt och i linje med hur Akelius tidigare tenderat att handlas.

Däremot kan man förstås fundera över den absoluta nivån på avkastningen för den här typen av instrument. Men tills vidare behålls en positiv syn, ett köpråd. Läs mer här.

Telenor

I prognoserna har Börsplus en förenklad p/e-tals-värdering av Telenor på grund av bolagets snåriga struktur med stora minoritetsandelar. Till 15 gånger vinsten ser uppsidan ut ungefär som senast Börsplus analyserade aktien. Detta normalscenario bygger på att intäkterna tänks falla med 2 procent organiskt. Baserat på historiken kan det visa sig lite väl konservativt. Telenor och andra operatörer klarade finanskrisåret utan att vinsterna påverkades negativt.

Risknivån kring Telenor måste ändå sägas ha ökat ett snäpp sedan Börsplus synade aktien i januari på grund av oljepriskraschen och cororakrisen. Frågan är om man ska gå över ån efter vatten. Telia och Tele2 är alternativ där svenska placerare inte behöver lida valutarisk på samma vis. Köprådet behålls dock tills vidare. Läs mer här.

Infracom

Det finns risk att rörelseresultatet halveras i år, enligt Börsplus huvudscenario som väger in en organisk tillväxt på -10 procent och att bolaget ökat en del kostnader för att driva tillväxt. Då har man i och för sig tagit i rätt mycket. Aktien ser ändå inte direkt dyr ut på EV/Ebita 12. Börplus fortsätter att följa läget och behåller tills vidare köprådet på aktien. Lär mer här.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.