Börsplus ser köpläge i bygghandlarkedjan

Börsplus ger köpråd för Byggmax trots att bolaget inte imponerar särskilt mycket.

Bygghandlarkedjan Byggmax imponerar inte särskilt mycket, även om 2019 blev ett fall framåt rent vinstmässigt. Det är dock lockande att leka med tanken på hur det ser ut om den organiska tillväxten gör comeback. Det skriver Börsplus i en analys på tisdagen.

“Det brukar inte vara gynnsamt att äga butikskedjor som går in i den fas när avkastningen på deras mest naturliga tillväxtgrepp börjar avta, det vill säga butiksöppningar. Byggmax har varit i den fasen under en tid. Men frågan är om inte de låga förväntningarna så att säga hunnit ikapp”, skriver Börsplus.

Analystjänsten bedömer att marknaden blir något bättre framöver med en tillväxt på 2-3 procent för 2021 och 2022, vilket bör medge ett visst marginallyft. Dagens värdering skulle i så fall innebära en god uppsida i aktien.

“Förblir marknaden lika dålig som 2016 till 2019 och lönsamheten planar ut lite under nuvarande nivå så ser inte nedsidan jätteotäck ut. Det uppväger mycket av tydliga nackdelar som bolaget/aktien har i form av väderberoende och avsaknaden av en huvudägare. Vi sätter ett köpråd”, skriver Börsplus.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här