Börsplus: Teckna medicinteknikbolaget

Aktien är inte billig, men höjer man blicken kanske Mentice kan bli riktigt bra. Det skriver SvD Börsplus och rekommenderar att teckna.

Noteringsaktuella medicinteknikbolaget Mentice har egenskaper som aktiemarknaden älskar; stark tillväxt, höga bruttomarginaler och en intressant ägarlista.

“Vi tror att oddsen är ganska hyggliga på att aktien går bra den närmaste tiden efter noteringen. Investmentbolaget Bure blir en av de större ägarna och de har fin historik med investeringar i Vitrolife, Xvivo och Medcap. Även Core Ny teknik (Tin Fonder) är med i emissionen”, noterar SVD Börsplus.

Om Mentice lyckas på lång sikt är svårt att bedöma, enligt Börsplus.

“Risken är såklart hög, men den riskvillige gör nog inget fel med att teckna lite aktier”, heter det.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.