Börsveckan: Sex köpråd

Börsveckan är positiv till många aktier i den senaste utgåvan. 

Tidningen rekommenderar köp för Kopparbergs, Consilium, OEM International, Victoria Park, D Carnegie och Opera Software. Rådet blir även att teckna i Hövdings nyintroduktion medan finska Kesko och ABB får bedömningen avvakta. Börsveckan lämnar sin portfölj oförändrad denna vecka.

NGM-noterade bryggeriet Kopparbergs fortsätter att skörda framgångar med sin populära päroncider. Nya marknader har bearbetats och hittills har utlandssatsningen blivit succé. Det finns mer att hämta, anser Börsveckan som tycker att aktien är fortsatt intressant i ett ettårigt perspektiv.

Finska Kesko är ett alternativ till de något dyra svenska dagligvarubolagen, trots att det ser kärvt ut på den blåvita hemmamarknaden. Tidningen ser inte särskilt stor kurspotential och rådet blir avvakta. Aktien kan ändå vara intressant i en utdelningsportfölj.

Consilium har den senaste åren haft en fantastisk kursutveckling på börsen tack vare en kraftigt stigande efterfrågan på bolagets säkerhetsprodukter. Börsveckan ser till p/e 11 på årets vinstprognos en fortsatt fin uppsida och råder till köp.

ABB trampar vatten. Många cykliska aktier har trots svag organisk tillväxt kompenserats med stora valutavinster. För ABB gäller ingetdera och vinsten står still. Tidningen väljer att avvakta med aktien.

Teknikhandlarna för en undanskymd tillvaro på börsen men bakom de grå fasaderna döljer sig stabila vinstmaskiner med starka kassaflöden och fina marginaler. Lilla OEM är inget undantag. Börsveckan anser att bolaget förtjänar en högre värdering och med en stark balansräkningen blir utdelningen också bra. Rådet blir därför köp.

Victoria Park har med en kursuppgång på 65 procent i år utklassat de flesta fastighetsaktier, inklusive D Carnegie. Det är helt befogat, anser tidningen. Börsveckan har köpråd för aktien, men ett ännu starkare köpråd för D Carnegie just nu. D Carnegie är större och mer Stockholmsfokuserat än Victoria Park, vilket motiverar ett högre pris. Bolaget har också mer att bevisa. Tidningen råder till köp för D Carnegie.

Svenska Hövding, som utvecklat ABS-baserade cykelhjälmar, går till börsen. Verkshöjden är hög i produkten och det kommersiella genombrottet kan vänta runt hörnet. Det är ett intressant läge, men också riskfyllt. Börsveckans råd blir att teckna aktien.

Tidningens köpråd för norska mjukvarubolaget Opera Software i fjol blev sällsynt illa tajmat. Börsveckan står dock fast vid sin bedömning att aktien är intressant och köprådet kvarstår.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.