Bostadspriserna föll på bred front i december

Under december föll bostadspriserna för både lägenheter och hus på bred front i landet, med fallande huspriser i samtliga regioner. Det rapporterar statliga bolånejätten SBAB.
fastighetsmarknaden
Bilden är ett montage. Foto: Heimstaden och Fredrik Sandberg/TT

Lägenhetspriserna föll i fyra av sex regioner och det kraftigaste fallet på -2,3 procent sågs i Norra Sverige.

“Med undantag för Storgöteborg, ligger lägenhetspriserna nu under all time high i samtliga regioner. De senaste tre månaderna har lägenhetspriserna fallit med nästan 6 procent i Norra Sverige. Här sticker prisfallet ut jämfört med övriga regioner”, kommenterar SBAB:s chefsekonom Robert Boije.

Samtidigt föll huspriserna i samtliga av landets regioner med det största tappet på -2,5 procent i Storgöteborg, följt av en minskning på -2,2 procent i Norra Sverige.

Priserna brukar sjunka i december, som är en lugnare månad på bostadsmarknaden, men enligt Robert Boije är tappen i Storgöteborg och Norra Sverige relativt stora.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.