Bra tryck i Svedbergs nyemission – teckningsgrad 176%

Svedbergs nyemission tecknades till 176% och badrumsbolaget får in 392 Mkr netto. Att erbjudandet skulle bli fulltecknat var inte förvånande.
Bra tryck i Svedbergs nyemission – teckningsgrad 176% - Svedbergs
Svedbergs säljer badrumsprodukter som duschar och badrumsskåp.

Svedbergs har publicerat preliminärt utfall för sin företrädesemission av aktier, vilket visar på en teckningsgrad på 176,3%. Erbjudandet tecknades till 98,1% med stöd av teckningsrätter och till 78,2% utan stöd av teckningsrätter.

Emissionsguiden hissade tidigare en flagga för bristfällig information i emissionen. Detta då Svedbergs inte hade angett huruvida ledning och styrelse skulle teckna i emissionen.

I övrigt menade vi att emissionen hade bra villkor och en offensiv prägel. Svedbergs tar in pengar för att finansiera förvärvet av nederländska Thebalux.

Under emissionsprocessen befann sig Svedbergs aktie genomgående på betryggande avstånd ned till teckningskurs. Att det skulle bli övertecknat var därför inte förvånande. Emissionsguiden sätter härmed punkt för bevakningen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets