Bra villkor gav stöd åt Incoax nyemission – 123% teckningsgrad

Incoax Networks företrädesemission tecknades till 123% vilket innebär att bolaget får in hela det sökta beloppet 52,6 Mkr före kostnader.
Bra villkor gav stöd åt Incoax nyemission – 123% teckningsgrad - Incoax Networks Jörgen Ekengren(1)
Incoax Networks är aktuellt med en företrädesemission vars teckningsperiod löper mellan den 10 och 24 januari. Till vänster bolagets VD Jörgen Ekengren.

Incoax Networks har publicerat utfallet för sin företrädesemission av aktier. Teckningsgraden blev 123,4% varav 94,6% tecknades med stöd av teckningsrätter och 28,8% utan. Garantiåtaganden tas därmed inte i anspråk och Incoax tillförs 50,9 Mkr efter emissionskostnader.

Emissionsguiden hissade tidigare en flagga: ”Kapitalbehov i trängt läge”. Samtidigt uppmärksammade vi att villkoren var fördelaktiga.

Hela emissionen var säkrad på förhand med en hög andel teckningsåtaganden (63,5%) från storägare och insynspersoner. Garantiåtagandena (resterande 36,5%) kostade heller inte bolaget något vilket bidrog till en låg emissionskostnad på 1,7 Mkr, eller 3,2% av emissionsbeloppet.

Sannolikt var det här faktorer som bidrog till att emissionen blev övertecknad. Emissionsguiden sätter härmed punkt för sin bevakning av kapitalanskaffningen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Carnegie Fonder