Inga flaggförändringar i Incoax nyemission

Teknikbolaget Incoax Networks har släppt prospektet för sin företrädesemission på 53 Mkr. Emissionsguiden behåller den flagga som tidigare hissats.
Inga flaggförändringar i Incoax nyemission - Incoax Networks Jörgen Ekengren(1)
Incoax Networks är aktuellt med en företrädesemission vars teckningsperiod löper mellan den 10 och 24 januari. Till vänster bolagets VD Jörgen Ekengren.

Emissionsguiden har tidigare skrivit om Incoax Networks företrädesemission av aktier som kan tillföra teknikbolaget 52,6 Mkr före emissionskostnader. I samband med det hissade vi en flagga för emissionen (kapitalbehov i trängt läge) och lyfte på samma gång fram att villkoren är bra.

Efter en genomgång av bolagets prospekt gör vi inga förändringar gällande antalet flaggor. I listan över teckningsförbindelser noterar vi att ledamoten Tobias Lennér åtagit sig att teckna 3% av emissionen, motsvarande 1,1 miljoner aktier eller 1,6 Mkr. Hans ägande i Incoax inför emissionen är blygsamma 7000 aktier.

Incoax VD Jörgen Ekengren meddelar att att ingen av de fyra största ägarna överlåtit teckningsrätter till Lennér. Enligt Ekengren kan Lennér fullgöra sitt åtagande på två sätt: antingen genom att köpa teckningsrätter över marknaden och teckna aktier med dessa eller genom att ansöka om att teckna utan stöd av teckningsrätter. Tilldelningsprincipen i emissionen fungerar så att den som tecknat aktier med stöd av teckningsrätter och även tecknar utan teckningsrätter blir prioriterad i det fall emissionen inte fulltecknas med stöd av teckningsrätter.

”Om emissionen skulle bli övertecknad med stöd av teckningsrätter eller tecknad upp till en nivå där Tobias Lennér bara delvis får tilldelning upp till hela beloppet så är hans teckningsåtagande fullgjort enligt avtalet”, uppger Jörgen Ekengren.

Aktien handlas i 1,55 kr, att ställa mot teckningskursen 1,46 kr. Utgångsläget är därmed inte strålande inför att teckningsperioden startar idag onsdag. Samtidigt är Incoax på förhand garanterat att få in hela emissionsbeloppet oavsett teckningsgrad. Emissionsguiden återkommer med en ny artikel om företrädesemissionen i samband med att utfallet kommuniceras.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.