Bratt: Spararna tankar Sinch – tror på rekyl

Sinch rasade på börsen efter sin rapport, men enligt Nordnets sparekonom Frida Bratt passar spararna nu på att köpa aktien.
Nordnets sparare har valt att tanka aktier i Sinch.
Genrebild Foto: Fredrik Sandberg / TT

Sinch rasade 20% på börsen i förra veckan, efter sin senaste rapport. På tre månader är således spararfavoriten ned hela 32%.

Nu noterar Nordnets sparekonom Frida Bratt att Sinch är den mest nettoköpta aktien bland Nordnets svenska kunder hittills i november.

”Det indikerar förstås därmed en tro att aktien ska upp från de här nivåerna och att den senaste rapportbesvikelsen, med lägre marginaler och ökade kostnader, var en engångshändelse”, skriver hon till Affärsvärlden.

Hon noterar att det är ett välbekant mönster att många sparare väljer att plocka upp fallande aktier.

”Samtidigt är det viktigt att generellt som sparare vara medveten om att bara för att en aktie faller är den inte per automatik billig. Visst har värderingen i Sinch fallit i och med kursraset, men det från ett högt läge. Det gäller att som investerare göra hemläxan och bilda sig en uppfattning om man tror att bolaget kommer växa in i sin värdering”, säger hon.

Affärsvärlden har även skrivit om att Avanzas sparare tryckt på köpknappen för Sinch. Kommunikationstjänstebolaget toppade listan över aktier som fick flest nya aktieägare bland nätbankens kunder förra veckan. Läs mer här.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets