Britt gripen för bluff med Ferrari-aktier

Den brittiska polisen grep en 45-årig man i Swindon i början av augusti efter uppgifter om att denne ska ha försökt få folk att investera i falska Ferrari-aktier. Det skriver The Telegraph.

Tilltaget ägde rum efter misstanke om bedrägeri i form av falsk representation och penningtvätt. Personen har släppts mot borgen i väntan på ytterligare undersökningar, skriver tidningen.

Enligt uppgifterna ska bedrägeriet ha drivits genom ett påhittat bolag under namnet JC Sterling & Roth. Från dess icke existerande kontor i London ska bolaget ha verkat som en finansiell rådgivare, och däribland försökt locka till sig personer att investera i Ferrari-aktier som inte finns.

Det falska bolaget ska bland annat ha lurat en person att investera hela sina besparingar på 176.000 pund.

Ferrari, som är planerad för en börsnotering senare i år, kommer endast erbjuda 10 procent av sina aktier till allmänheten. Övriga 80 procent kommer att ges till biljättens aktieägare. Piero Ferrari, som är son till grundaren Enzo Ferrari, kommer att behålla sina 10 procent.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Alligator Bioscience