Brittiska banker förbereder sig på virusflykt

Banker i Storbritannien förbereder sig inför hotet om en förvärrad smittspridning av coronavirus genom att färdigställa nya platser för värdepappershandel.

Det skriver Bloomberg News.

Goldman Sachs håller på att testa en backup-verksamhet för handel i området Croydon i södra London, uppger en källa. JP Morgan Chase förbereder sig samtidigt för att kunna förflytta personal till alternativa arbetsplatser i London och i Basingstoke, som ligger drygt sju mil sydväst om huvudstaden.

Den brittiska finansinspektionen FCA, Financial Conduct Authority, indikerade på onsdagen att den arbetar med att säkerställa att bankerna inte tummar på regelefterlevnad (compliance) i samband med reservplanerna.

”Vi förväntar oss att företagen kan lägga order och transaktioner snabbt i de relevanta systemen, använda telefonlinjer med inspelning för handeln och ge personalen tillgång till det regelefterlevnadsstöd de behöver”, sade FCA i ett uttalande.

För JP Morgan kommer, vid en förvärrad virussituation, viss senior personal att behöva fortsätta arbeta från bankens stora kontor i Canary Wharf och på Embankment. Bankens team kommer dock att delas upp för att skapa större motståndskraft mot sjukdomsrelaterad frånvaro, enligt källor i banken.

UBS har uppgett att banken förbjudit sina anställda att göra utlandsresor som inte är affärskritiska.

BNP Paribas backup-lokaler finns bland annat i Romford i Londons ytterkant. Banken studerar utvecklingen men har inte börjat flytta handlare från bankens bas i Marylebone i London.

Citigroup har genomfört tester vid sina backup-lokaler i Lewisham i sydöstra London, enligt en källa. Även Morgan Stanley uppges testa handelssystem vid sina reservlokaler nära flygplatsen Heathrow.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco