Broadcom köper Symantec för 100 miljarder

Det amerikanska halvledarbolaget Broadcom har nått ett avtal om förvärv av cybersäkerhetsbolaget Symantecs säkerhetsenhet för 10,7 miljarder dollar, motsvarande drygt 100 miljarder kronor.

Symantecs rapport för sitt första kvartal visade på torsdagen att den enhet som ska säljas till Broadcom hade en intäktstillväxt på nästan 10 procent jämfört med samma kvartal året innan. Intäkterna var även högre än vad analytiker hade förväntat sig.

Broadcom förvärvade mjukvarutillverkaren CA i fjol för nästan 19 miljarder dollar. Förvärven av dessa mjukvarubolag är en följd av att köpet av världens största chiptillverkare Qualcomm, för 117 miljarder dollar, inte gick igenom förra året, skriver Reuters.

Symantec steg över 12 procent på torsdagen och fortsatte upp runt 4 procent i den amerikanska efterhandeln.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här