Carnegie Fonder ser stor rabatt på ryska börsen

Carnegie Fonder noterar att Ryssland handlas med en rabatt på över 60 procent trots en stark börs.

De svenska investerare som har haft delar av sitt sparkapital placerat i tillväxtmarknaderna kan troligtvis blicka tillbaka på positiva avkastningar under året. Förutom starka börser har man i vissa fall haft en svagare krona som draghjälp. Fredrik Huynh på Carnegie Fonders emerging markets-avdelning noterar att Ryssland handlas med en rabatt på över 60 procent. Det framgår av en dagsfärsk kommentar på fondens hemsida.

MSCI:s index för Ryssland har klättrat med 53 procent räknat i svenska kronor hittills i år.

Det är kanske inte helt överraskande att fjolårets förlorarbörs Ryssland utvecklats starkt i takt med att oljepriset repat sig, skriver Carnegie.

Tillväxtmarknader brukar handlas med en rabatt gentemot de utvecklade marknaderna.

Ryssland handlas nu med en rabatt på 61 procent jämfört med det historiska genomsnittet på 52 procent rabatt.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.