Carnegie: Köp undervärderad återförsäljare

Rabatten relativt sektorn är överdrivet stor, skriver Carnegie som sätter köp på aktien.

Ferronordic är en snabbt växande återförsäljare av främst Volvos bygg- och anläggningsmaskiner i Ryssland, Kazakstan och snart även Tyskland. En intressant aktie för den fortsatta återhämtningen i den ryska ekonomin, skriver Carnegie i Veckans aktiecase, och ser en kurspotential på drygt 50 procent.

Trots att den ryska marknaden för anläggningsmaskiner har börjat återhämta sig är den volatil givet ett stort råvaruberoende, påpekar Carnegie som dock poängterar att Ferronordic är mindre cykliskt än vad man kan tro.

“Verksamheten binder relativt lite kapital givet generösa leverantörsskulder från maskintillverkarna och relativt små fasta investeringar. Det förklarar avkastningen på sysselsatt kapital på drygt 40 procent. Direktavkastningen i aktien är attraktiv de närmaste åren med knappt 4 respektive 8 procent enligt våra prognoser för 2019 och 2020”, skriver Carnegie vidare.

Ferronordic gick i år utanför Ryssland och adderade Kazakstan. 2020 följer expansion även till Tyskland. På grund av den stora exponeringen mot Ryssland värderas Ferronordic till 60 procent rabatt jämfört med internationella jämförbara bolag, men värderingsrabatten bör successivt minska då bolaget expanderar utanför Ryssland skriver Carnegie.

Analyshuset landar i rekommendationen köp med riktkursen 205 kronor, motsvarande drygt 50 procent kurspotential samt 6,3 gånger Carnegies ev/ebit-prognos för 2021.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.