Carnegie: ”Köp den utmärkta utdelningsaktien Coor”

Coor har en direktavkastning på attraktiva 7,3% - nu är det köpläge i aktien, anser Carnegie Private Banking.
Carnegie: ”Köp den utmärkta utdelningsaktien Coor” - janitor-laughing_full
Coor har mer än 10 000 anställda i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Företaget sysslar med vad som på engelska kallas facility management, skötsel av anläggningar. Mestadels rör det sig om kontor och tjänster som städning, fastighetsunderhåll och arbetsplatsservice.

Sedan Coor noterades 2005 har totalavkastningen legat på närmare 12% per år. Det är bättre än börsen, noterar Carnegie Private Banking i en uppdatering.

Men även framåt kommer bolaget, som bland annat ägnar sig åt städning och fastighetsservice, vara en bra investering, tror banken.

De lockas bland annat av den höga direktavkastningen och kallar Coor för en ”utmärkt utdelningsaktie”.

”Vi gillar Coors defensiva profil som gör att bolaget kan växa även i en svag makromiljö. På längre sikt finns också potential till stärkt lönsamhet i övriga Norden i takt med att verksamheten växer och densiteten i affären ökar. Vi upprepar rekommendationen Köp med riktkurs 80 SEK, motsvarande en EV/EBITA-värdering på 14x vår prognos för 2023”, skriver Carnegie Private Banking.

Även fondbolaget Origo gillar Coor-aktien och har den i sin Select-fond.

”På bolagsfronten noterar vi att Coor (medelstort innehav i fonden) fortsätter att visa bra operativt momentum. Affärsmodellen har historiskt visat styrka både i hög och lågkonjunktur och med flera annonserade kontrakt senaste månaderna verkar den goda trenden hålla i sig. Bolaget fokuserar på organisk tillväxt, men vi tror även att man kommer genomföra 1–2 förvärv under året i Norden, finansierat med sitt starka kassaflöde. Sammantaget bedömer vi att vinsten per aktie kommer växa med omkring 10 % per år de kommande tre åren”, skrev förvaltarna Christoffer Ahnemark och Stefan Roos i månadsrapporten för mars.

På Affärsvärldens sida Aktierekar hittar du alltid de senaste köpråden och riktkurserna för svenska aktier.

Vill du hitta dagens vinnare och förlorare på Stockholmsbörsen så hittar du det alltid på sidan Börsen idag.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets