Carnegie sänker Balco – aktien fortsätter ned

Balkongtillverkaren Balco får idag sin rekommendation sänkt till behåll från köp efter att de drabbats av större än väntade negativa effekter av corona. Det skriver Carnegie i en analys.
Carnegie sänker Balco  – aktien fortsätter ned - Balco_Miljö_SE
Orderingångstappet om 29 procent på årsbasis, försäljningstappet om 11% kontra ifjol och en nedgång om 8% på rörelseresultatet var väsentligt sämre än Carnegies estimat. Analyshuset estimerar att efterfrågan är tillbaka till normalt under 2022.

Aktieanalytikern sänker även riktkursen till 92 kronor (112), baserat på 10 gånger ev/ebit på 2022 års siffror. Detta då vinsterna förväntas sjunka i årstakt de kommande kvartalen, vilket kommer vara ett oattraktivt scenario för aktiekursen.

De långsiktiga utsikterna beskrivs dock vara positiva.

Aktien handlas idag ned cirka 3,3% och följer därmed upp gårdagens rapportras.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets