Carnegie ser stor uppsida i stålbolaget

Det exporttunga och cykliska stålbolaget kan utvecklas starkt när konjunkturen väl vänder, skriver Carnegie i Veckans aktiecase.
Carnegie ser stor uppsida i stålbolaget - ssab-affarsvarlden-700_binary_6895316.jpg

Ett tufft år väntar europeisk och amerikansk stålindustri och så även ståltillverkaren SSAB. Motvinden på stålmarknaden avspeglas också i aktiekursen.

”Det finns dock ett antal skäl varför aktien är intressant på de här nivåerna och köpvärd”, skriver Carnegie i sin analys.

För det första väntas EU:s regler för handel med stål att gå i en mer stålindustrivänlig riktning.

För det andra är SSAB på god väg att bli den första ståltillverkaren globalt som levererar fossilfritt stål till kunder under 2026. SSAB kan därmed öka andelen premiumprodukter med högre lönsamhet.

Dessutom har SSAB gynnats av de tullar som USA har infört på stål, då SSAB är Nordamerikas största tillverkare av grovplåt.

Aktien värderas på en historiskt attraktiv nivå, menar Carnegie. På nuvarande P/B-värdering har aktien aldrig avkastat negativt de nästkommande 12-månaderna och avkastningen har dessutom ofta varit över 50 procent.

Rekommendationen blir köp med riktkursen 31 kronor, motsvarande en uppsida på knappt 30 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets