Carngie tror på lättnadsrekyl för gamingbolaget

Gamingbolaget Paradox tredje kvartal kom in under marknadens förväntningar sett till såväl omsättning som rörelsevinst. Men rapporten var samtidigt mycket bättre än befarat och givet aktiens svaga utveckling sedan i somras kan den komma att stiga 5-10 procent under tisdagen. Det skriver Carnegie i en not efter morgonens rapportsläpp.

Efter 45 minuters handel noteras Paradox knappt 8 procent upp till 127:70 kronor.

Carnegie sänkte i förra veckan sin riktkurs för Paradox till 135 kronor (155) och upprepade samtidigt sin behållrekommendation. Investmentbanken bedömer att konsensus kan komma ner 1-2 procent i kölvattnet av rapporten, och påpekar i sammanhanget att firmans egna estimatför 2019 ligger 12 procent under marknadens snittförväntningar.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här