Castellums aktie faller efter att Arnhult tar över VD-posten

Fastighetsbolaget Castellums största ägare och ordförande Rutger Arnhult tar över VD-posten i bolaget med omedelbar effekt.
Rutger Arnhult
Rutger Arnhult. Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT

Beskedet ges mot bakgrund av att styrelsen och Biljana Pehrsson inte nått samsyn kring hur arbetet med att säkerställa en framgångsrik integration mellan Castellum och Kungsleden ska bedrivas. Biljana Pehrsson lämnar därför sitt uppdrag med omedelbar verkan. Hon tillträdde VD-posten så nyligen som den 8 december i fjol.

Styrelseledamoten Per Berggren utses till styrelseordförande fram tills årsstämman i vår.

”Jag är mycket förvånad, så kan jag bara säga”, säger storägaren Gösta Welandson till Dagens Industri om VD-bytet. Gösta Welandson är fjärde största ägare i Castellum med 3,4% av aktierna. Han har dock ingen plats i valberedningen.

SBB:s VD Ilija Batljan är nionde största ägaren i Castellum med 2,1% av aktierna. Batljan, som har plats i valberedningen, har tidigare stött Arnhult som ordförande i bolaget, men idag är han mer fåordig kring turerna i Castellum. ”Jag har ingen koll”, säger han om vad oenigheten mellan Rutger Arnhult och Biljana Pehrsson kan tänkas bestå av. Han vill inte heller lufta eventuella åsikter om det hastiga VD-bytet.

Castellums aktie hade klockan 10.30 på tisdagen fallit med 2,7% till 223,50 kronor senast betalt på en i övrigt stigande Stockholmsbörs.