Castellums bud mottas positivt av 20 procent av Entras ägare

Fastighetsbolaget Castellum har fått en positiv respons i ägarkretsen i norska Entra. Totalt har cirka 20 procent uppgett en positiv respons. Det rapporterar Dagens industri och hänvisar till källor.
Castellums VD Henrik Saxborn.
Castellums VD Henrik Saxborn. Foto: Emma-Sofia Olsson / SvD / TT
Såväl Castellum som SBB är ute efter det norska fastighetsbolaget. Castellum kom tillbaka till förhandlingsbordet på grund av ett starkt intresse bland det norska bolagets ägare.

”Vi upplevde igår ett otroligt starkt investerarstöd på båda sidorna för att genomföra affären, därför går vi tillbaka”, säger Castellums VD Henrik Saxborn till Di.

Fastighetsinvesteraren Ruger Arnhult är största aktieägare i Castellum samt även en mindre ägare i SBB. Han backar Castellums bud.

I norska medier har den norska staten kritiserats för att man sålt aktier till Castellum, då man menar att det gör det svårare för styrelsen i Entra att dra nytta av en budstrid.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.