Cdon förvärvar majoritetsposter i Commerce 8 och Xales Tech Lab

E-handelsbolaget Cdon har förvärvat 56 % av e-handelskonsultbolaget Commerce 8 samt 56 % av integrationsplattformen Xales Tech Lab, för att stärka bolagets erbjudande mot handlare. Det framgår av ett pressmeddelande.
Cdon förvärvar majoritetsposter i Commerce 8 och Xales Tech Lab - CDON_logo
Commerce 8 är en internationell konsultfirma inom e-handel som under 2021 väntas omsätta cirka 0,5 miljoner euro.

Aktierna i Commerce 8 förvärvas till en kontant köpeskilling på 0,18 miljoner euro, kombinerat med en tilläggsköpeskilling som baseras på bolagets kommande rörelseresultat. Cdon har även en köpoption på att förvärva resterande aktier i bolaget till en förbestämd ebit-multipel om cirka 3,5 år.

Xales Tech Lab är ett SaaS-bolag i tidigt stadium som skapat en integrationsplattform för onlinebutiker och relevanta marknadsplatser.

Förvärvet av Xales Tech Lab görs till en köpeskilling på 0,40 miljoner euro, varav 0,10 miljoner euro betalas kontant och resterande del i Cdon-aktier. Cdon har genomfört en riktad nyemission på 6 156 aktier till säljarna i Xales. Även i denna transaktionen har Cdon en köpoption för att i framtiden förvärva resterande aktier i bolaget.

Cdons tillförordnade vd Allan Junge-Jensen bedömer att förvärven stärker bolagets erbjudande till handlarna på plattformen. Samtidigt som onboarding-processen kommer bli snabbare och enklare.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.