Cevian uppges ha storsålt aktier i ABB

Aktivistfonden Cevian Capital som leds av Christer Gardell uppges ha minskat sitt ägande i verkstadsbjässen ABB från nästan 5% till strax över 3%. Det enligt schweiziska Luzerner Zeitung som hänvisar till ”välinformerade källor”, skriver Di.
Christer Gardell
Christer Gardell, grundare och VD för Cevian Capital. Foto: Tobias Ohls
ABB har varit Cevians största innehav, men nyligen pratade Gardell om stora portföljomflyttningar under Di Börsdagen. Cevian har avböjt att kommentera ägarstorleken i ABB till både Di och Luzerner Zeitung.

Att Cevian verkligen kan ha gått ned i ägande i ABB framgår också av vad Gardell sade under Di Börsdagen. Efter att frågeställaren kommenterat ABB som Cevians största innehav följde Gardell upp med att kalla det för ”ett av våra största innehav”.

Cevian har varit investerade i ABB sedan mitten av 2015. Under denna tid har Gardell efterfrågat en uppstyckning av bolaget för att frigöra aktieägarvärden.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco
Annons från Carnegie Fonder