Christian Berner vinstvarnar

Teknikhandelsbolaget Christian Berner meddelar att resultatet för Q4 2021 kommer att vara lägre än förväntat. Ebita beräknas uppgå till -4,5 miljoner kronor jämfört med 9,5 miljoner kronor för motsvarande period 2020.
Christian Berner vinstvarnar - Bo Soderqvist christian berner 1200
Bo Söderqvist VD Christian Berner. Foto: Christian Berner
Två faktorer pekas ut till att rörelseresultatet blir lägre. Första skälet är en avsättning för avgångsvederlag för den avgående koncernchefen om 7,5 miljoner kronor. Detta är en post av engångskaraktär och har ingen kassaflödespåverkan i fjärde kvartalet utan kommer att betalas ut löpande, heter det.

Det andra skälet är en negativ produktmix med lägre bruttovinstmarginal. Vidare har en leverans av ett större projekt till Kina försämrat bruttomarginalen.

Därutöver ska även faktureringen ha påverkats negativt av förseningar i leverantörsledet på grund av covid-19.

Bolaget släpper sin Q4-rapport den 25 februari.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets