Citi höjer stålbolag

Stålbolaget Arcelorittal har i dag fått höjd rekommendation från Citi som höjt rådet i två steg från sälj till köp. Riktkursen justeras till 6,90 euro, från tidigare 7,30 euro.

Banken anser att den priskorrigering som har skett i aktien sedan maj (mer än 50 procent kursnedgång) är överdriven och att det är värt att ta risken med att vara för tidigt in i aktien.

Enligt Citi värderar marknaden nu aktien till extrema antaganden, såsom bland annat ett järnmalmspris på 27 dollar per ton; att kinesiska stålefterfrågan ska falla 14-17 procent 2016 och till lägsta utdelningstillväxten i bolagets historia.

Värderingarna tyder på att marknaden tror på en utdragen, djup, hårdlandning i Kina. Även om man inte kan bortsett från denna sannolikhet, så tycker Citi att investerare lagt för stor vikt för detta scenario.

Citis prognos över ebitda-vinsten sänks till 6,2 miljarder dollar 2016, från tidigare 6,7 miljarder. Året därpå spås vinsten stiga till 7,3 miljarder. För 2015 ligger prognosen på 5,7 miljarder.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.