Clas Ohlson ökade försäljningen i december

Hemfixarkedjan Clas Ohlson ökade försäljningen i december.
Clas Ohlson

Försäljningen exklusive den förvärvade Spares-koncernen ökade med 11 procent till 1 366 miljoner kronor (1 234), en organisk ökning om 14 procent och en ökning om 14 procent i jämförbara enheter.

”Efter en bra start på julförsäljningen i november avslutade vi kalenderåret ännu starkare med en organisk försäljningsökning om 14 procent och en försäljningstillväxt i jämförbara enheter om 14 procent. Ökningen fördelar sig brett över vårt butiksnät och e-handel i samtliga länder, även om Sverige sticker ut positivt med en försäljningsökning om hela 18 procent”, kommenterar VD Kristofer Tonström.

Försäljningen inklusive Spares-koncernen uppgick till 1 422 miljoner kronor (1 234).

Försäljningen online, exklusive Spares-koncernen, ökade med 22 procent till 142 miljoner kronor (116). Försäljningen online inklusive Spares-koncernen uppgick till 197 miljoner kronor (116).

Antalet butiker har netto minskat med en (1) till totalt 224 butiker.

Den 8 november slutfördes förvärvet av 91 procent av aktierna i Spares Europe, ett företag inom reservdelar och tillbehör för elektronikprodukter samt batterier.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets